Pippi

Måste skriva av mig lite om kapitlet som handlade om Pippi. Där vilade en viss tragik. Så valde jag att tolka det i alla fall. 
Men visst var det kul att läsa om hur de spelade in "Pippi på de sju haven" på Barbados och insåg först på plats att de saknar statister. Folk fanns det väl men invånarna på ön råkar ju vara mörka till hyn vilken inte passade deras manuskript. De fick ragga upp medpassagerare från SAS planet de anlänt med och hotellgäster. 80 pirater krävdes och stommen bestod av filmteamet, resten blev (efter viss övertalning) VIP-gubbar, bankirer, en norsk upptäcktsresare och miljonärer. Dessa sprang omkring beväpnade med kroksablar och musköter och jagade Pippi. 
Hur som helst. Det som slog mig var att kändisskapet dessa 3 ynglingar fick leva med slog hårdare än andra barnskådisar i Sverige. De verkade inte haft lika kul under inspelningen som exempelvis Saltkråkan gänget. 
Författarna till boken spårade alla medverkande för en liten pratstund och stycket om "Annika" var skrattretande på ett lite tragiskt vis:
"Maria gick på Calle Flygaren teaterskola, men insåg snart att hon var alltför förknippad med Annika. Hon utbildade sig till sjuksköterska, träffade en spanjor och följde med honom till Mallorca 1981. Och här slutade spåren. Tills frilanjournalisten Monica Antonsson letade upp henne vintern 1994 - i ganska slummiga kvarter i Palma:
- Maria jobbade bakom disken i en bar. Det var ett smutsigt och otäckt ställe. Klientelet var mest knarkare och manliga prostituerade. Vi var chockade att hitta henne i den miljön, hon var gravid också, men hon var stolt."
Hahahaha.



Röker dom på? Är det bara jag som inte har ett minne av denna bild från tv?
Var det här "Annikas" ingång till helvetet?
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0