Hej Hans

Hans kom i tisdags och sedan dess har vi hunnit med att gå ut och äta, igår tror jag bestämt att det var, eller var det i onsdags? Nåväl, igår, jo jag tror det var igår, spelade vi biljard, jag vann, det är jag säker på. I onsdags var vi ute och sjöng, hm, kan ha varit tisdagen, nej, måste varit onsdagen. Vi har varit på ölprovning, tror bestämt det var i tisdags. Vi har badat, igår? Vi har ätit ostron, måste varit igår. Idag ska vi grilla, eller var det i morgon?
Hur som helst, där emellan har vi druckit kopiösa mängder alkohol.

.

Alltså, nej, jag är inte i Christchurch längre som tur är. I lördags satt vi dock utanför katedralen som nu är ett minne blott och drack öl. Riktigt läskigt det som hänt. 65 döda och den siffran befaras stiga. Glad att ni tänker på mig i alla fall.
(och för de nyfikna, nej jag är icke gravid)

HALLÅ!

Nu är jag hemma igen efter en dryg veckas farande runt hela sydön. Lägger upp bilder vid annat tillfälle, dvs då jag har tid och lust, tro mig, man hinner se ganska mycket på nästan 300 mil. Allt har gått bra och vi har haft det toppen.
Höjdpunkten var nog Queenstown där jag och Angelica testade på den beryktade Canyon swing, den går ut på att man hoppar från en jävligt hög klippa.
Nu grymtar Hans från rummet brevid, nu kanske det äntligen vankas frukost. Jag är hungrig.

Hejdå

I morgon åker vi på en 10 dagars tripp runt sydön, jag, Sofia, Ida och Angelica. Blir nog nice, bilar ner längst västkusten, besöker glaciärer, badar i varma källor, skådar fjordlandskapen, dricker lite öl och så. Nu ska jag packa.
Så att.. hejdå dagboken

Jo

Skulle bara berätta om min skoldag. Testade 13 olika viner på 3 vinprovningar. Sen åkte vi hem.
Just de ja, solen sken också.

NUA!

Välkomnade Sofias syster Ida på Maori vis med sång, dans och hongi, "dessvärre" saknade vi vapen och fick istället ta till städredskapen. Tror hon blev ruggigt impad.
Började dock lite tamt innan vi kom igång.

New Zealand är helt jävla makalöst!

Så är det. Nyss hem kommen efter en 3 dagars utflykt till Abel Tasman National Park. Ja, jo, nej, jag vet inte vart jag ska börja. MAKALÖS upplevelse och vädret var lovely. Tog oss till rätt ställe med en Waka, en Maori kanot, bara det är coolt. Paddlade i nästan 3 timmar, jag satt längst fram och höll takten.
Vi har fått lära oss en Maori krigsdans med vapen (pinnar och paddlar) som vi högljutt uppträdde på stranden med ett antal åskådare.
Paddlat ännu mer, sett sälar och paddlar in i laguner.
Gått på promenader i fantastiskt landskap. Fått höra mängder av historier med Maori karaktär.
I går när solen gått ner gick i längst stranden, ner i vattnet och in i grottor där lysmaskar var enda ljuskällan, only in New Zealand, otroligt häftigt.
Sedan gick vi hand i hand in i skogen utan att se någonting och fick se hur skogen lös i mörkret, "Welcome to Avatar" känsla, makalöst.
Hukade oss in i nästan grotta, vår guide tände sin ficklampa och strax ovanför våra huvuden krälande hundratals syrsor.
I vattnet på väg hem lös några slags plankton runt våra fötter. Det balla är att jag hela tiden kände mig helt säker, det finns inga farliga djur här.
Dagarna avslutades med en 3 timmar lång promenad genom vacker skog, vyerna var slående.
Ja käre hjärtandes, jag kan inte förklara, dessa dagar har varit magiska.
Jaha, här står jag framför en utan Lonley planets top 10 photo views. Jo vars..

RSS 2.0