Stugan.

Eftermiddagen har jag spenderat i stugan. Att sitta i bilen med pappa kan ibland vara väldigt spännande. "Du kan ju inte köra ut i 50 där din jävla luspudel!" "Hade du inte haft en så förbannat stor bil hade jag kört på dig din jävel", "Väntar du på att stolpen ska bli grön ditt jävla ******".
Mmm.
Väl ute i stugan fyllas jag alltid utav en underbar känsla som påminner mig om sommar, goda vänner och noll bekymmer. Efter att jag tröttnat på ett klippa gräset försökte jag och mor montera ihop hamocken.Det började lite knackigt.....ölpaus.......ölpaus......ölpaus...

Åh.

Ojojojojojoj...sansa dig Sofi....sansa dig.
Så......phu....okej. Ska försöka samla mig. Okej.
Ni har säkert alla låtar i huvudet som ni älskat sedan barnsben men inte vetat vem som framför den. Känslan som penetrerar din kropp då du väl finner sanningen bakom nynnandet är utom denna värld. Eller hur? Idag har det hänt mig igen. Shit, jag är så upprymd nu, lika bra att jag bara publicerar och hoppas att ni förstår min eufori.Heja mig!

Oh yes, nu har jag blivit kallad till ytterligare en intervju. Denna resekonsult/säljare utbildning är belägen i härliga Göteborg. Måtte jag komma in på något annars tyder det ju på att jag är fantastisk på papper men hemsk öga mot öga.Riktig humor.

Nä jag kan inte hålla mig ifrån att slänga in en sketch utav dessa genier. Har skrattat i 2 dar nu åt detta. Bli aldrig tråkigt.


 

Produktiv dag.

Idag har vi ritat på jobbet. Vi körde på i samma anda som våra berättelser, dvs vi ritar varannat streck. Sen gjorde vi ett kuvert och la i alla teckningar , Andreas ska få dom när han kommer tillbaka till jobbet, han är hemma och sjuk. Är inte vi de sötaste arbetskamraterna så säg.Daniel och Håkan i djup koncentration.En gubbe/troll/monster/stålmannen som plockar kånkelbär i en bakdel.Här vet vi inte vad vi tänkte.Har har vi en elefant som blåser spottbubblor som skäggiga damen jonglerar med. Abe Lincoln spelar trumpet. En volleyboll match pågår, allt dirigerat av en räv.

Heja Rumänien!

Nu har jag en till favorit till segern i ESC. Kanske lite tunn men hon får till ett par riktigt sköna toner och gör mig glad och får mig att vilja vara en baltisk tjej och festa hela natten. Heja heja.Lidköping

Lidköping verkar vara en stad där alla brudar bär för mycket spackel och äter sallad med sina pojkvänner och blir gravida i 20 års åldern. Alla medelålders damer ser ut som mongon och bär jeans med mycket dålig passform. Och alla killar tror dom är något. 70% av stadens alla butiker är presentaffärer. Dvs, en stad som jag skulle få ångest av att bo i.

Intervjun började lovande. Jag kände mig avslappnad och tillfreds. Alla verkade väldigt rara och jag kände helt plötsligt att jag skulle kunna trivas bra där. När det var dags för andra steget, dvs jag ensam i ett kontor med rektorn, en kvinna som andades pondus. Nej, vi låg inte men ack så hon grillade mig. "Jaha, berätta något då" var det första som lämnade hennes mun. Jag minns i ärlighetens namn inte ett ord jag sa. Kan med andra ord gått hur som helst.Jag vet att jag fick henne att skratta ett par gånger vilket måste räknas till det positiva. Trodde inte jag kunde bli så nervös.

Liknar inte Lidköpings kommun med en sjuk fantasi något annat?


Heja Armenien!

Nu är det tredje gången jag ser samma 'Inför eurovision song contest' på svt. Får lov att svälja min stolthet och erkänna att jag faktiskt får lite gåshud av fru Ernman. Bäst hitintills är Armenien, kan inte sluta sjunga på den "Everybody move your body, we are dancing flefloflo (hör inte vad dom säger där)"Operation Tyrolerhatt.

Hade för ovanlighetens skull ett givande samtal med Elli nyss, vi kom fram till att vi borde åka någonstans i sommar. Jag föreslog Island men fick inget gehör. Operation Blåval på Island lägger vi på hyllan så länge.
Florens verkade däremot mer lockande. Jag gick igång och kan redan nu se hur vi sitter på ett torg och dricker espresso (öl) med varsin tyrolerhatt på huvudet. Har alltid velat bli full i en tyrolerhatt.


Torsdag.

Bitarna börjar falla på plats. Hv behåller både Liv och Laine, nu kan jag andas normalt igen. Väntar dock på en bomb men oroar mig så smått över att jag får nöja mig med Oscar Sundh. Visserligen har vi ett bra lag men en chock hör ju ändå silly season till.

Nå väl. Nu återgår vi till sagan jag började på igår. Idag är det krisgstema så lite läskigt blir det. Ta någon i handen och dämpa belysningen nu.

Idag har högsta chefen beodrat sin armé av kottar ut med AK:4orna och den zinkplätterade medaljonen. Vi tog i så vi baxnade när medaljongen började pendla åt fel riktning. Håkan kommer ofta. Andreas är väldigt imponerad av Håkan när han borstar tänderna med tvättmedel. Han gillar även Lantz skottskada på Alfan som liknar Chilies södra bergsmassiv. Forsberg tänkte, hur ska blondiner börja intressera mig? Möjligen genom hårt arbete. Till middag funderar Uffe på bombernas utsökta mittpunkt. Haubitsar flög plötsligt in på bordet när Uffe kommit halvvägs genom måltiden. Striden tog fart när hobbitar springade med lustiga grimasher och förargelseväckande beteende. Sofi angrep hobbitarnas överpräst med skarpslipade skalpeller utan tanke på risken som kunde inträffa omedelbart efter att Foppa hanterade sina explosiva orkideér. Sommarlovet hade just startat för lilla Forsberg, han tänker ofta på blondiner med kolera. Varför kan man undra? Jo, det finns en anledning till det. Ostkaka! Fan vilket sjysst krig!

Onsdag.

Idag har jag myst med Molly, Kajsas 2 mån gamla dotter, och Morgan, han är katt. Ett mycket trevligt sätt att fördriva en eftermiddag.
Vi har börjat med en ny grej på jobbet. Vi har ett word dokument öppet hela dagen och skriver in ett ord varje gång vi går förbi. Blir hemskt kul och väldigt konstigt. Tänkte bjuda på ett stycke ur måndagens saga.Så sätt nu på en kopp te, kryp ner under en filt och njut av denna fängslande berättelse. Pling, nu börjar vi.

När jag skulle ut till bilen hände en lustig grej. Snitsaren kollade snett på mig, då blev jag förbannad och drog till Åland med din gamla hagga till fru. Där hälsade hon på fem negresser som ville göra barn med Andreas. Han suckade uppgivet men åtog sig denna enorma arbetsinsats. Medan Forsberg hade klippt Petris får rena från sina omänskliga kånkelbär hade en tomte samlat ihop allt krams som kom ur Andreas bakdel. Bogren märkte inte att en ekorre stirrat på hans portfölj med försäkringspapper. Lantz kunde inte förmå sig att bara vara en godhjärtad grizzlybjörn bara en kort tid. Han och Sofi kan erövra världen! utropade alla i kör medan Patrik gick på metadon. Han ville skaka liv i luckan med negresserna satt på den. Ekorren hoppade över den. Makedonien och Syrien som länder inte många invånare har. Forsberg tycker fåren ska bära alla barnen ända bort till Betlehem där de ska ligga under en gigantisk korkek.

Väl mött.


Tisdag.

Idag har jag spelat badminton. Jag förlorade. Jag blev förbannad, det var inte vackert. Kastade mitt racket på den gode Andreas, det var inte hårt men visst siktade jag.Just ja. Jag har blivit kallad till ytterligare en intervju. I Båstad. Alla vill ha mig.

Skola?

Om...jag säger OM, jag tar det igen: OM jag kommer in på någon skola till hösten, undra hur det kommer vara då?
Det var ju så länge sedan jag studerade att jag inte vad jag ska vänta mig.
För de som inte känner mig sedan barnsben borde jag berätta att jag var ett enormt Brolin (ja, Tomas) fan. Fick ett diplom sista dagen i sexan som gav mig titeln: Klassens Brolin fan (som om jag hade så många att tävla mot...). 
Han hade ju som bekant nr 11 på ryggen, 11 blev därmed mitt lyckonr (kan i ärlighetens namn inte minnas att jag någonsin vunnit något på det nummret) vilket bla medförde att jag tog knäckebröd nr 11 i skolbespisningen. Vilket folk tyckte va ballt.
En annan grej ni borde veta är att jag hade ett stormigt (haha) förhållande med Sando. Vi var ihop, gjorde slut, blev ihop igen, gjorde slut osv osv. En dag kom en tjej framspringade till mig på skolgården och skrek: "Sofi! Ditt namn står i tunneln!". Vi spang i samlad trupp ner till undergången som skiljer Österängen och Vättersnäs åt och fick se på den vitmålande betong väggen: Sofi & Sando = sant. Det var en stor dag för mig trots att jag försökte verka förbannad och yttrade något i stil med: "Vem fan har skrivit det här?!.
Kommer det bli såhär? Kommer jag vara populär? Ger det mig fortfarande status att va bäst på innebandy eller fotboll på rasterna? Kommer mina klasskamrater tycka det är ballt att jag varit hemma hos Danne på rasten och slickat av damm på hans cd-skivor?
Eller ger det mig mer cred att jag har en ostkupa och tvättar på tisdagar?
Detta ska bli spännande.

Lance.

Jag har så smått börjat komma över den svidande sm-final förlusten och har således startar min uppladdning inför säsong 09/10. Passa er era jävlar, Lance is back.
Jag ser ljuset.

Jag ser lite ljusare på livet nu. En kvinna från kulturturism utbildningen i Lidköping ringde nyss för att meddela att jag ska på intervju. Tillåt mig säga: FAN VA GÖTT!!
Coolt var att jag hörde Hello Saferide - 2008 strax efteråt.


But all I know is: there's something new this year.
All I know is there's something new real near.


K*khuvud..

Händelserik start på jobbveckan, vi var tvunga att ändra lösenord på datorn. Gamla klassiker som: "Lantzafan", "Idiotisofi", "Fullavbajs" och "Bulldeg" är ett minne blott, numer är det "Karatekid" vi måste använda. Dessutom har vi bytt bakgrundsbild i sedvanlig ordning, Vi valde den här..


VÅR!

Herregud vilka vårkänslor jag får av Billie the vision & the dancers. I mina tankar är jag redan på väg upp till sthlm för ändlösa promenader och öl på medborgarplatsen. Men först ska jag jobba en månad till. På tal om mitt jobb, fan va jag kommer sakna......världens bästa skift......att ha borrmaskinsduell med Håkan......som jag ofta vinner......att bowla med Andreas utan klot......Kitrons egna orkester......och att surfa på Lantz ben...


Åt helvete vi vandrar.

Här ska ni få några visdomsord ord från mig:

Verkar någonting för bra för att vara sant, är det antagligen inte sant.
Du får ingenting för att försöka se det bästa ur människor.
Ingenting.

DÖ!

Okej. Jag ska göra ett allvarligt försök....
Jag har ett flak öl stående i köket att vara glad över.
Jag jobbar bara till kl12 i morgon, det är ju skönt...
Jaa, vad ska man säga? Svårt att komma på glädjeämnen nu.
Detta klipp är ju kul. Tacka vet jag folk med humor och självdistans.Kan ju lika gärna fortsätta på samma bana.... Detta kunde jag skratta åt för ett tag sedan.
Nä, detta går inte. Undra vem herr Andersson håller på. Ge oss en chans för helvete! Utvisningen på Laine var under all kritik. Jag vet att det är löjligt att skylla en förlust på en sekvens men jag KAN inte låta den gå obemärkt förbi. Jag avskyr när folk inte kan erkänna sig besegrade, dessvärre är jag inte så stor. Jag måste få gnälla lite.
Jag anser fortfarande att Wallin (äckel) var offside i målgården när han satte 1-2 pucken häromdagen.
Jag anser fortfarande att Hv´s reduceringsmål alldeles nyss var felaktigt bortdömt.
Jag anser fortfarande att "monstret" är ett jävla bollplank.
Jag anser fortfarande att herr Andersson är en jävla fitta.
Jag anser fortfarande att han inte är konsekvent.
Jag anser fortfarande att kanal 5´s "experter är sämre än hagel i Juli.
Jag anser fortfarande att Sevc borde rövknullas.
Jag anser fortfarande att Wallin borde dö.
Jag anser fortfarande att Hv blivit orättvist behandlade.
Jag anser fortfarande att det är okej att gråta.
Jag anser fortfarande att Hv är bäst.

Jag  är så förbannad att jag börjat läspa.

Snälla Gud.

Snälla Gud, finns du, visa dig nu. Jag behöver dig. Jag vet att jag sagt att jag aldrig skall tillbedja dig igen men nu är det allvar. Gör mig en tjänst för fan.Arkitekt Office.

Som bekant förbjuder jag mina husletande vänner Sara & Martin att flytta till en villa längre bort än vad jag kan nå med cykel. Idag under en fullkomligt underbar vår promenad hade jag de lyckliga tu i mina tankar och dokumenterade därmed några hus som jag tycker de kan flytta in i. Några som inte ser ut att kosta alldeles för mycket och som ligger i mina krokar. Håll till godo.

Brunt och fult, lite ruckel varning. Kan inte kosta allt för mycket.


Inget märkvärdigt men jag kan se era barn leka och skratta i trädgården.Ja, jag vet att det är ett garage men tänkte att ni säkert kan piffa till det. Dessutom ligger vättern precis intill.Camilla växte upp i detta hus. Tänk va det skulle betyda mycket för oss om ni väljer detta.Detta KAN verkligen inte kosta er så mycket...Men ändå, bäst än så länge.
Tänk på det. Det är allt jag begär.

Inget klistermärke.

Jo tack, jag mår bra, trots omständigheterna. Nyopererad som jag är. Huhu.
Nä, skojar bara, tog bara bort ett födelsemärke idag. Jag frågade lite försynt om jag kunde få behålla det och ta med det hem. Det skulle visst på analys. Tänkte som så att när man var liten och drog ut en tand fick man minsann behålla den.
Betyder det här att jag är vuxen?Sthlm.

Jag är alltid helt ångestfylld när jag sitter på Sthlms centralstation och väntar på bussen som ska ta mig till Jkpg. Förstår inte varför, sthlm är unikt på det sättet (och på många andra sätt).
Kanske för att det brukar vara söndag och jag ska jobba dagen efter.
Kanske för att jag har en 4h lång bussresa framför mig.
Kanske för att jag inte hann träffa alla tillräckligt länge.
Eller så är det så att jag inte borde åka därifrån alls. Borde vara en del av det, bo där.
Man ser ju faktiskt inte lika patetisk ut där som en 35-åring fylletant med tungan i någon 21-årings hals som i Jkpg.
Mina vänner och bekanta här "växer ifrån mig" med stormsteg. Snart är alla sambo med jättelån och är förälder. Det är inte ens något jag längtar efter. Mentaliteten i storstäder känns annorlunda.
Huvudstaden har verkligen visat sig från sin bästa sidan denna helg. Nu har jag inte utnyttjat det vackra vädret till fullo eftersom jag varit upptagen med att dricka folköl och spela trummor. Men i fredags satt jag, Släm, Bali-Daniel och en massa Falunbor och avnjöt några kalla på medborgarplatsen, sen var vi på förfest hos en kille vars toalett saknade både papper och tvål. Charmigt. Han var ung...

Förresten, titta vem jag hittade. Hon lever!
Angående Hv. Tänkte inte skriva något om det eftersom jag i detta nu befinner mig i upplösningstillstånd och skulle antagligen bara låta en smula omogen i mina uttalanden. Tillåt mig bara att få säga: FY FAN VA JAG HATAR FÄRJESTAD! I SAMMA KALIBER SOM LHC! WALLIN, JAG HATAR HONOM SÅ MYCKET ATT JAG SKULLE KUNNA SLITA AV MIG MITT HÅR! RÖNNMARK, JAG HATAR HONOM SÅ JÄVLA MYCKET! SÅ JÄVLA MYCKET! CALLE JOHANSSON, JAG HATAR HONOM! KANAL 5, DET MÅSTE FINNAS NÅGON LAG SOM FÖRBJUDER DOM ATT SÄNDA HOCKEY! JAG HATAR DOM! JAG HATAR DOM!!!!

Så, det var allt för mig.

Period 3.

Jag vet knappt vad jag ska säga. Fy fan va bra.

Ett par saker har jag tänkt på.

Spelar HV mot FBK kan man lika gärna byta ut hela expert panelen mot Bengt Alsterlind.
Kände samma sak då HV spelade mot Frölunda, då kan lika gärna Lasse Kronér kommentera matchen.
Ingen gillar HV vilket medför att det är ännu skönre att segra.

Dessutom: Det var nästan lika kul att knäcka Gustavsson som Honken.

Stillman, lyssna på mig nu. Behåll Laine, vad du än gör. Behåll Laine!!

Period 2.

Jag står fast vid att bucklan stannar i jönköping.
Är så imponerad.
Har under hela slutspelet hyllat backarna, vilket jag absolut inte slutat med. Nu när Davidsson är borta (igen) och min älskade Voutilainen fick bryta för en kort stund lyckades vi ändå anpassa oss på bästa sätt. Har någon hört formationen Thörnberg-Piros-Staal innan? Nej, inte jag heller! Jag är väl medveten om att hälfen av mina läsare ger blanka fan i det här men det skiter jag i. Jag har rätt, ni har fel och ni vet det.
En sak till bara innan jag knäcker ytterligare en öl. Om jag så fick betalt skulle jag inte vilja ha Matsson i mitt lag.
Så, nu kör vi.

Period 1.

Först hyllar vi:
Stefan liv kan gå på vatten schalalalalaalalala!

Sen hånar vi:
"Monstret" hahaha.
Du är sämre än Salo, du är sääämre än Saaaaaalo!

Herregud. Spelar vi såhär kan bucklan inte byta stad. Jag är så stolt.

I refuse to be a bitterfitta.

Jag vägrar att låta mig själv bli en bitterfitta. Alla fantastiska människor runt omkring mig får mig att vilja se det positiva i alla situationer. Så istället för att ligga oduschad på mitt golv och lyssna på låtar som får mig att vilja snitta blodådrar ska jag le.

Så vad som nu får mina mungipor att peka uppåt är bla att mitt älskade Hv71 är i final! Och att riksdagen idag röstade igenom att homosexuella har rätt att gifta sig.

Samtidigt läser jag att en lesbisk kvinna i Sydafrika fick sina döttrar våldtagna som "straff" pga av hennes sexualitet och polisen sa att hon förtjänade det. Herre gud.

Man får liksom lite perspektiv.

Jag har haft rätt tur egentligen, om man jämför, man måste jämföra ibland för att få lite avstånd. Tänk på Lajka, hon måste verkligen fått perspektiv på tillvaron. Eller som den där killen som skulle slå världsrekord i att hoppas över bussar, han radade upp 31 st. Hade det varit 30 hade han kanske överlevt.

Tänk att missa världsrekordet med en buss... Sista bussen, han snudda med bakhjulet bara.

Jag tänker på den där killen som skulle snedda över en idrottsplats och fick ett spjut rakt genom bröstet. Rakt genom bröstet.
Han måste ha blivit väldigt förvånad.


RSS 2.0