Tant-Office

Eftersom jag numera är arbetslös kände jag att jag behöver en hobby. Av alla roliga saker man kan hitta så valde jag broderi. Folk tror att jag tappat förståndet vilket säkerligen också är sant, har kännt på sistone som om jag börjar bli galen. Idag fick jag för mig att börja ett nytt hälsosammare liv, dricka mindre och träna mer. Bara en sån sak liksom. Jag är absolut inte bra på att brodera men tar ändå emot beställningar. Så om ni känner att ni vill ha en bajskorv eller något annat kul är det bara att höra av sig, annars hittar ni mig på mitt golv i en obekväm ställning.Lingon

Spenderade lördagens sena timmar med Martin. Vi satt hemma hos honom, drack öl och gick igenom en hel drös utav hans konsert dvd-er. Få saker gillar jag så mycket som sådana kvällar. Lyssna på musik, prata om musik, andas musik och låta öl efter öl slinka ner. Sen drog vi till Lingon, där var det livat....


Det närmar sig.

Förberedelserna har börjat. Som ni ser får jag ingen hjälp detta år. Hoppas ni blir nöjda era kräsna fan.Men jag undrar i mitt stilla sinne vart fan de andra stugägarna ska göra av sin stång iår. Inte bra.

Back to prom.

Jaha, då var man arbetslös då. Idag har jag sagt hejdå till alla. Det blev aldrig så jobbigt som jag trodde. Jag är nog så cool som jag intalat mig under alla dessa år ändå. Innanför min hårda fasad gömmer sig ett hjärta av sten.
 
Men jag är faktiskt lite kär idag och det i denna låt.Jobbcoach.

Denna förmiddag har jag ägnat åt att lattja med min jobbcoach. Hon ringde och väckte mig i morse och undrade om vi kunde flytta fram mitt möte med henne. Det ville inte jag så vi tog det över telefonen istället. Hon bad mig att skicka mitt cv vilket jag genast gjorde. 2 versioner tom, min riktiga en där det bara stod: Tja. Jag är bäst på allt och skitsnygg, GE MIG JOBBET GUBBJÄVEL!
Alldeles nyss svarade hon: De olika CV du har skiljer sig något i utförandet beroende på vilka jobb man har i åtanke. Grafiskt sätt är det första bäst, och det andra en form av uppmaning.

Hahaha, det tyckte jag var kul.

Om 5 år.

Jag och Andreas hade en kul diskussion angående om hur  vi tror att våra liv ser ut om 5 år. Första versionen spårade ur. Tydligen skulle vi båda bo på NZ och försöker konkurera ur varnadras fårklippar företag. Det slutade med att jag dresserade upp 10 kamphundar med rabies och taskig uppväxt och lät dom gå lös på både Andreas och hans får. Andreas fick operera in kukar som fingrar. Han sadlade om och öppnade en bordell och blev en ikon i porrbranschen. Och jag stickade mössor till turisterna med Andreas ull.
Andra versionen blev inte heller så trovärdig. Andreas har tröttnat på Kitron och glider runt i europa med sin mc, åker till Florens och hälsar på mig. Jag bor inte där, jag råkade bara vara där då. Vi går på konstmuseum, jag berättar och visar med uppspärrade ögon och yviga gester medans Andreas gör sitt yttersta för att verka intresserad. Jag jobbar på svenska hockey förbundet och Andreas som talangscout till HC Dalen. Jag lever fortfarande som om jag vore 21. Mina vänner vill att jag ska tala med en psykolog, jag blev uttråkad.
Version nr 3 blev så tråkig så den skriver jag inte om.

"Jobbar"

Är på jobbet men har inget att göra idag heller. Jag och Andreas har istället gjort en lista över vad vi ska göra i sommar. Det är viktigt att behålla kontakten även när jag inte jobbar här längre. Jävligt viktigt.

Vi ska:

1. Köra över en grävling.
2. Dricka öl.
3. Spela guitar hero.
4. Dansa runt midsommarstången.
5. Ta nattbad.
6. Ta med en flaska likör ut i natten och gunga gunghäst.
7. Fånga kräftor.
8. Få napp i landsjön.
9. Bowla.

Om vi mot förmodan inte skulle göra allt har jag lovat att ställa mig naken på hovrättstorget och skrika "Jag stjäl din ull din jävel!". Andreas ska simma ryggsim naken i hamnkanalen under högsäsong.

Ofokuserad och omotiverad.

Sista veckan på jobbet och jag har inget att göra. Har fått klartecken att gå hem men jag sitter ändå kvar. Ska iväg och äta på McD med Andreas om en knapp timme. Detta känns förjävla surt, jag kommer sakna alla här. Kommer sakna Nettis och HasseBasse och Shitface, Lantzafan, Fops, BoggeBoggelito, Mackenhacker, LillaGunilla, Motherfucker, IngerFinger, Snitzaren, Kraxen, Kuyt, Fuckface och TuffeUffe. Fan.
Kan någonting i detta jävla liv vara enkelt!? Medvind efterlyses.

Förvirrad, bekymmrad och lite arg.

Vilken skitdag. Jag har inte gjort någonting. Ibland kan jag njuta av det, har inte bestämt om jag lyckats göra det denna dag. Har suttit framför datorn och plågat mig själv i timmar. Jag är väl medveten om vilken musik jag INTE ska lyssna på när jag befinner mig i detta humör. Ändå sätter jag skiten på repeat och låter mig själv sjunka.
Jag har länge varit ruskigt förbannad över läget på ålderdomshemmen. Personalen är så underbemannade att de inte ens hinner ta en prommenad med de gamla. De är så underbemannade att de får ge sina patienter lugnande på kvällarna istället för att kunna sitta hos dom en kort stund. De är så underbemannade att de knappt hinner handla åt dom. Dessa arma människor som jobbat hela sina liv, de har betalat skatt i ett helt liv är väl förtjänta av er än så? När de hamnar på hem betyder ju det att de genomgår de sista åren i sina liv, de borde behandlas som kungar och drottningar!
Igår fick jag en idé. Har tänk på den hela dagen och om den är genomförbar och har därmed inte fått något gjort. Jag vill inte vara som alla andra som vet att något är fel men bara nöjer sig med att snacka skit om saken med sina vänner för att sedan gå hem och lägga sig och sova gott. Nu är jag snart arbetslös och har all tid i världen att göra något som spelar roll. Många är arbetslösa och skulle kunna hjälpa mig. Dessvärre vet jag inte om jag är stark och modig nog att ta tag i detta. Men helvete vilken idé jag har.

MB

Fann en trevlig lista där man bara fick använda en vald artists låttexter som svar. Detta blev mitt resultat.

Välj artist: Marit Bergman
Är du kvinna eller man?: She wishes she could figure me all out.
Beskriv dig själv: I've searched the whole world through for answers.
Vad tycker du om dig själv?: She always seems to keep it together.
Beskriv vart du bor: Where the streets don't have no shadow.
Vart vill du åka?: Take all your bags and dont unpack them til you reach Brazil.
Favoritfärdmedel?: Cars on busy highway.
Din bästa vän är?: Sisters not by blood but by soul.
Favoritfärg?: Her eyes were blue.
Hur är vädret?: Someday soon, I wont remeber rainy afternoons.
Favorittid på dagen?: 3:am
Vad skulle tv-serien om ditt liv heta?: We're not young, we're not dumb.
Vad är livet för dig?: Until we leave, let's stay naive.
Bästa råd du kan ge?: If they try to tell you what to be, just tell them go to hell.
Om du fick byta namn, vad skulle du då heta?: Julia.
Favoritmat?: Breakfast at the Grand.
Dagens tanke?: If I had a dime for everytime I've been bad I'd been a millionare by now.
Hur skulle du vilja dö?: Is there a gun here I can borrow?
Felen du kan leva med?: Never found the perfect thing's to say but at least I tried.
Ditt motto?: Let's get naked under blankets, let's get wasted, let's get stoned.

Tisdag.

Nu har jag bara 4 dagar kvar att jobba sen är jag arbetslös, förlåt, arbetsökande heter det ju. Var på möte med ett omställningsföretag idag, meningslöst, tråkigt.
Sen var det info med vår VD, verkar som det går åt helvete för det företaget, tråkigt.
Hann med en badminton match mot Andreas, jag fick stryk, tråkigt.
Sen gjorde jag sockervadd, börjar bli riktigt bra på det om jag får säga det själv.


Spöke.

Vi har nyligen fått nya balkonger här i området. Inglasade sådana. Grannen mitt emot har valt ett draperi för att minska insyn (antar jag) och ett utav slaget som jag finner lite skrämmande. Och detta pga 2 anledningar.
- De ser ut som spöken och skrämmer mig lite.
- Det måste vara ett psyko som bor där eftersom ingen frisk människa kan ha så dålig smak.


Släpp hästarna fria.

Fan va skönt att man inte är född till hare. Tänk att springa runt och vara livrädd 90% av dagen. Tycker nästan lite synd om dom. Men ändå, paranoida satar.


Båstad.

Båstad, ja vad säger man? Det är säkert en jättemysig stad men vad gör folk om dagarna?! Och bor det bara pensionärer där?! Jag hade några timmar till övers innan min intervju i torsdags, dödade ett par utav dom på café Knut Jöns (bara en sån sak) tillsammans med ett gäng gamlingar.
Dialekten då?! Käre tider. Hur väl jag artikulerade fick jag ett "Va?" till svars. Snacka om att jag kände mig vilsen när jag klivit av tåget. Stationen var beläget på ett berg och jag hörde ekot från mina andetag. Första damen jag frågade om vägen svarade mig på engelska, "Go straight forward then you see a torg", shit tänkte jag frågade jag henne på engelska? Jag fortsatte på svenska och hon likaså.
Nåväl, intervjuerna gick bra och helgen i Göteborg var kanon.

Kära europeér, jag har återfått tron på er.

Okej min små kycklingar, detta inlägg kommer bli långt så om du inte sitter på samma entusiasm som mig angående Eurovision song contest bör ni sluta läsa nu.
Jag måste skriva av mig lite nu eftersom det var svårt att få ur något vettigt ur min halvsovande mor som jag delade upplevelsen med.
First things first:
Jag är så stolt. Jag är så glad. Jag är så lycklig.
Efter Malenas katastrofalt dåliga nummer trodde jag det var kört. De hade tonat ner numret, kören gick inte att jämnföra med det vi fick höra i globen. Hon lös inte lika mycket, jag tycker inte hon leverarade som vi är vana att se henne och hon försvann ibland, ordagrant mot den vita bakgrunden. Pinsamt. Men väldigt, väldigt kul att hon gick vidare.
Är även hemskt nöjd med de andra bidragen som gick vidare. Aldrig troode jag att så många av mina favoriter skulle ta sig till final.
Armenien. Inga & Anus eller vad de heter. Hade inte Anus ganska långt mellan ögonen?
Rumänien. Vill festa med baltiska tjejer framöver. De vet ju tydligen hur man gör.
Portugal. En outsider, blev kär i samtliga som stod på scen, detta var schlager.
Island. Vacker ballad.
Finland. Glad över att de tagit sig ur deras sunkiga rock.
Synd bara att Schweiz inte tog sig till final, gillade den trots att refrängen innehöll den mening jag avskyr mest i låtar: "Will you catch me if I fall?"
Satt med en massa tankar i negativ ton när det sändes bla om presentationen och programledarna men eftersom jag är så nöjd med utgången låter jag bli att ta upp dom (det sög).

Jag är toppen.

Jag har blivit bönhörd. Säger man så? bönhörd? Nåval, Efter att jag skrikit ut: "Arbetsbefria mig då för fan!" på skiftöverlämningen idag fick jag som jag ville. Jag blev hemskickad. Väl hemma tänkte jag vara lite produktiv och bestämde mig för att göra rent mitt skafferi eftersom jag (för länge sen) upptäckt en läskig klabbig fläck därinne som det numera fastnat småkryp i. Efter att jag kastat allt med utgånget datum har jag nu en hel hylla som står tom. Varför är jag singel?

Nu till det viktiga, jag har blivit kallad till ytterligare en intervju. Skickade ut 4 ansökningar, har blivit kallad till 4 intervjuer. Jag är en jävla klippa. Detta firade jag med en festmåltid.


Go your own way.

Mitt och Ellis paradnummer på rock band råkar vara en utav de bästa låtarna som någonsin skrivits. Fleetwood Mac - Go your own way. Har inte kunnat sluta lyssna på den sedan hon skickade ett sms härom dagen och sa att den spelade på radion och jag påmindes om att jag gillar den. Var väl lite smått berusad den afton vi satt uppe halva natten och lirade.
Hur som helst. Det är så många snygga grejer i den låten att jag får gåshud även den 68de gången jag lyssnar på den (itunes skvallrar om siffran).
Jag fann en version med bara sång på youtube vilket kommer få er att förstå vad jag menar. Älskar hur han framför refrängen den gode McVie.VM.

Hockey-vm är över och jag kan inte säga mycket om det, Kanada vann rättvist. Detta är första gången på länge jag kan säga att laget jag håller på inte var var de rätta vinnarna. Kan inte förklara bort deras förlust på något sätt. Anser fortfarande att Gustavsson bara är ett jävla bollplank. På tal om honom, hur fan kunde han få guldpucken? Skulle han vara bättre än Davidsson, än Omark? Knappst. Pinsamt! Enda gången han tog pucken i plocken var när den hade studsat 2 ggr först.
Förresten, det är hos Sanne man ska kolla på hockey. Hur många har en frys i vardagsrummet liksom? Inte du i alla fall.


Molotov jive.

Sitter och tar en kaffe kl 05.40 innan jag ska börja jobba. Trött och sliten då Håkan kommer in i fikarummet och säger "Jag vet något som kommer göra dig glad". Så rätt han hade.


Lilla Greta.

Hälsade på min gammelmormor Greta i torsdags. Hon är den häftigaste jag vet. Måste tillägna ett inlägg till henne. När vi väl sitter runt bordet och pratar om folk jag inte känner, kan bero på att de flesta hon pratar om dog innan jag ens var född. Nåväl, i torsdags talade vi en hel del om politik, ungdomsvåld, resor och om att man inte ska ta någon för givet. Det påminner mig om hur gammal hon är och att jag vill ha ännu mer av henne i mitt liv. Hon är min idol.Bror och jag för 2 år sedan på hennes 100-års dag.

Kroppkakor.

Om någon vill ha receptet på kroppkakor kommer det här.

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
3. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
4. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
5. Koka i 5-6 min i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
6. Servera med lingon och smör.

Jag har aldrig provat själv men det är ett kul ord att säga. Kroppkakor, kroppkakor.Håkan och jag.

Återigen har vi haft en ganska händelsefattig dag på jobbet. Men Håkan och jag slår våra kloka huvuden ihop och kommer på saker att fördriva dagen med ändå. Se här bara hur vi gör rent elefantfoten med tops. Vi har ju såklart även fortsatt med våra berättelser, idag knåpade vi ihop en som handlade om tunnor och bubbelfiskar. Och kånkelbär givetvis.Rough gem.

Fann en kul lista att fylla i på Ellis blogg som jag snodde.

1. Put your Spotify, iTunes, Windows Media Player, ipod, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY' YOU SAY?
The Magic Numbers - "Crazy in love"

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Jesse Malin - Prisoners of paradise

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Sara Blasko - Counting sheep

HOW DO YOU FEEL TODAY?

Kings of Leon - Use somebody

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?

Matt Nathanson - Sing me sweet

WHAT'S YOUR MOTTO?
Editors - Smokers outside hospital doors

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Counting crows - 4 white stallions


WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?

The Unicorns - Ghost mountain

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Weezer - Thought I knew

WHAT IS 2 + 2?

MGMT - Future reflections

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?

Tegan & Sara - I bet it stung

WHAT IS YOUR LIFE STORY?

 Manfred Mann - Sha la la

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?

Bruce Springsteen - Cover me


WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Belle & Sebastian - Me and the Major

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
M.I.A - Paper planes

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?

BWO - The bells of freedom

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?

Glasvegas - Ice cream van

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?

Red kross - Stoned

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
I hate Kate - It´s you

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?

Gigolo aunts - Weird sister

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?

Missy Higgins - Scar

WHAT WILL YOU POST THIS AS?

Islands - Rough gem


Kärlek.

Igår var en bra dag. Andreas, Lantz och jag satt på piren som visade upp sig från sin bästa sida. Solen sken och måsar cirkulerade över oss. Sen drog vi ut till Forsberg där det vankades mat och fest.Andreas och jag fixar köttet. Nej jag ljög, vi vände på bitarna en gång, Forsberg fixade allt. Han är duktig.Lantz med en jätte GT.Håkans byxor sprack under fotbollen, något annat som sprack var grannens boll. Hon är ett barn, hoppas hon inte blev ledsen.

Att Håkan och jag inte är riktiga rockstjärnor är för mig ett mysterium. Det här är nog så nära att spela i band jag kommer. Vi är coola.


RSS 2.0