Ivan är min idol

Det är kvällar/nätter som igår jag inser varför Jönköping finns till över huvudtaget. Släm är fantastisk. Vad jag än gör med Släm blir grymt.
Fick äntligen träffa Herr Släm, det var en trevlig karl. 
Det är bara med Släm jag hamnar på Bongo. Bongo med 18års gräns. Bongo är Jönköpings svar på No worries. Där blandas småbrudar som lyssnar på Belle & Sebastian, popsnören och diggare till en härlig kompott. Vi dricker VB som smakar Sydney,vi dricker Singha som smakar galna nätter i Thailand, vi dricker San Miguel som smakar (vatten) Mallorca.
Dansgolvet på Bongo förvandlas till en live-konsert, folk skriker ut sin glädje över låtvalen, vi hör allt ifrån Broder Daniels I´ll be gone till MGMT-Kids.
Nåväl, tanken med detta inlägg var Phoenix harmony. Tyckte det var dyrt att gå in på Big Bongo denna afton men det var fan värt det. Hade jag vetat att vår egen Ivan skulle stå på scen hade jag gärna betalat det dubbla. Han är fan en stjärna. Tror nog hans mamma klämde ut honom på en scen. Hade jag inte varit student och vänt på varenda krona hade jag spenderat hela härligheten på skivor från lokala band. Ivan är grym. Ivan och jag gick på samma skola, folk hade nog inte så höga tankar om honom då. Idag får han samtliga i publiken att drömma våta drömmar om honom. Det enda jag inte gillade med spelningen var tjejen som stod framför mig. Hon hade hela Mumin familjen tatuerad mellan sina skuldror. Fint...
Phoenix Harmony är så pass bra att jag anser att alla fjärtar som släpptes under spelningen luktade tuggummi. Måtte de stå på Sveriges stora scener någon dag.

Juldagen

Jag vill att skolan ska köra igång igen. I Lidköping vet jag iaf vad jag ska göra av dagarna. Här vet jag inte vad jag gör. Jag är för lat och omotiverad att ta tag i något. Går runt i raggsockar och mysbrallor hos morsan och farsan och trivs och äter. Idag är det juldagen och dagen då hemvändarna är ute och lever livet och pratar hej-vad-har-du-gjort-efter-studenten snack. Har ingen lust. Har istället ägnat delar av dagen åt att bränna skivor. Det ÄR en konst.
Såg just Jonas Gardell på tv. Han pratade om bisexualitet och menade att det inte var något att ha eftersom man kan bli dumpad av hela mänskligheten.....
I sinnet är jag ute och dansar, lyssnar på black eyed peas (i mina öron är det hippt, vet inte vad ni ungdomar lyssnar på nuförtiden) i mina hörlurar för att inte väcka mina föräldrar som sussar.
Nåväl, mycket har hänt på en termin och jag gillar det.

Julafton

Jodå, visst hade jag varit snäll iår igen. Gårdagen innehöll allt jag kunde önska. Söta barn, en flodhäst som aldrig ville sluta spela, god mat, snö, miljarders klappar, givmilda människor, skratt och alkohol.
Henke fick en Willy-warmer. Gissa från vem? Jodå, Hebbe...


Tomten (HB) fick hjälp en av ivrig Felix att dela ut julklapparna.


God Jul igen

Då var det jul igen. Förra året vid denna tid var jag i Auckland. Nästa år tänker jag befinna mig i Australien.
Ändå är det mysigt att vara hemma. Jag sitter med en folköl och kollar på "Ett päron till farsa".
Innan idag åt vi julmat och jag har som tanke att dokumentera allt som händer denna jul och därmed ta en bild på familjen vid bordet. Dessvärre vet inte vi hur man sitter ner och äter middag som en familj. Alla är tysta och slänger i sig mat. Den som blir färdig först vinner. När vi är spyfärdiga reser vi oss upp och går och ev lämnar lägenheten så jag hann inte... Däremot fastnade dessa tre när Göran var här på kaffe och pratade om Berlin.


God Jul

Idag har jag tittat på en stumfilm om köttkvarnar.


BJÄLLERKLANG!

Idag var vi ute hos Göran & Ann-Marie för att hugga oss en gran på "deras" tomt och herregud vilken hemsk gran vi kom hem med. Vi skrattade så tårarna sprutade när vi stod och valde.
Här står morsan med granen som: "Bara är gran på ena sidan" En så kallad Hörngran.Här har vi Göran med granen vi faktiskt valde att behålla.I många år har det varit tradition att finna den perfekta i år kändes det inte noga.- Farsan är det inte lite tätt mellan ljusen?
- Du det finns inte så många grenar att välja på.


Tanken var god

Smakade mina renar idag. Det går inte ge bort dom. Jag tycker om min familj mer än så. De va inte goda. Men ack så vackra eller hur?En hel armé med renar


Så går en dag ifrån vårt liv...

Shit, va hände med denna dag? Jag vaknade sen helt plötsligt var klockan 18. Konstigt.
Hem till Elin för att baka kanelkäppar. De blev inte så bra, hade jag tryckt in en hel i munnen hade jag kvävts, de var lite torra och väldigt svåra att svälja. De trillade dessutom sönder vid minsta beröring, ser mest ut som bajskorvar där de ligger i sin burk.
Spymätt, har tryck i mig en helvetes massa ägg. Jobbar på att äta upp allt i mitt kylskåp innan jag åker hem.
I morgon SKA jag ta itu med fråga 3.


Jag har tydligen vänt på dygnet

03.43 visar mitt ur och jag känner mig piggare än vad jag gjort under hela dagen.
Efter en lång msn-konversation satte jag mig för att läsa senaste nummret av Camino och fann (inte helt till min förvåning eftersom detta var anledningen till inköpet) en intressant artikel som handlar om att återvinna sig själv, eller vad som händer med din kropp när du bekvämt ligger i din grav. Förhoppningsvis finns inom kort fler än jordbegravning och kremering som alternativ. Tydligen var Jönköping först ut med att söka tillstånd för promession hos regering. Kul tyckte jag. Heja bibelbältet.
Så ut och donera dina organ och sortera dina sopor era jävla....sopor, annars vill jag inte vara er vän.

Dumt

Igår fick jag reda på att man sjunger "korinter till ögon och hattarna på sne". I hela mitt liv har jag gått runt och sjungt "går inte till ögon och hattarna på sne". Samma grej med den där Jesussången som jag under hela min uppväxt sjungt "trygga räkan ingen vara". Dumt, jag borde förstått. Tack Elin.
Sen dansade vi bort natten.
Just nu gör jag allt jag kan för att skjuta upp fråga 3 på min tenta. Har inte motivation att ta tag i den. Åt lax och potatis till frukost. Ska tvätta, tittar ut på snön, lyssnar på Melissa Horn och konstaterar att det egentligen är jag som skrivit hennes låtar, måste vara så. Finns massa andra viktiga saker att göra.


Jag är fattig

Sorry familjen, det blir hembakt i julstrumpan iår, och ni vet ju hur duktig jag är i köket. God jul.


Stay in school, cause it's the best

Idag är det tydligen lucia och tredje advent. Tur att jag tog ett break i pluggandet och gick hem till Elin som upplyste mig om detta. Vi drack kaffe och spelade UNO i 2 timmar sen åkte jag hem. Undrar i mitt stilla sinne vart jag gömt mina julkänslor. Jag har gran, vi har pyntat och adventsljusstaken lyser (nej, det gjorde den visst inte, tänder den sen) ändå känner jag ingenting, trist.
Jaa vad gör jag annars? Var på skolan och hämtade 2 matlådor. Har städat, lagat mat. Klippt mina naglar och pluggat. Borde nog ta och åka någonstans snart, detta lät lite väl tråkigt. Lurar på att dra upp till sthlm i veckan och spela sönder Flow's instrument.

Vid god vigör

Idag har jag äntligen börjat skriva på min tenta (har tagit en paus nu för att kolla på VM-finalen i innebandy). Är jag nöjd med vad jag hitintills åstakommit? Nä, inte särskilt men gott om tid har jag på mig vilket känns fantastiskt skönt. Jag har precis börjat vänja mig vid och trivas med att vara själv. Min vapendragare drog till Kiruna igår, ensamt som fan men nu kan jag iaf fisa hur högt jag vill och sitta på toa med öppen dörr. Jag luktar nog lite svett och har inga planer på att duscha, har det rätt skönt ändå även om saknaden är stor.
Igår och i torsdags tog jag farväl av mina klasskamrater, kändes faktiskt jävligt vemodigt. Inte alls kul om jag ska vara ärlig.
Nu har jag en knapp månad på mig att lära mig denna dans, kan bli tufft.Heja Erik?

Förra veckan knyckte vi en gran. Vi tog med brödkniven ut på jakt och kom hem med en helt perfekt liten gran som nu pryder mitt vardagsrum/sovrum så vackert. Vi har pyntat den med popcorn och rönnbär.

Nu är skolan slut för detta år. Det har hänt mycket och gått otäckt snabbt, vet inte om jag vill härifrån. Ska jobba med min tenta så den snart blir klar, men inte idag för snart ska jag iväg till Robin och Alina för att se Idol-finalen och dricka lite bärs.


En dag i lilla Lisch

Kallt som satan men en blå himmel har förgyllt denna stad i veckan. Då passar det utmärkt att fylla termosen med kaffe och ge sig ut för att finna stans mest ocharmigaste fikaplatser, fynda på Netto, Lidl och ÖB, sno åt sig glögg på Rörstrand, dekorera mitt duschdraperi, laga curryräkor och spela biljard. December har aldrig varit ljusare.Jessica tycker jag borde frosta av min frys men jag vet inte...


RSS 2.0